sunnuntai 24. joulukuuta 2023

Jouluterveisemme 2023

 Majatalon ystävä, iloinen tervehdys!Nämät iloiset tonttuset Topi ja Heta
(kiitokset Facebook-kavereillemme
heidän nimien keksimisessä!)
lähettävät terveiset
kauniista kaamoksesta, Hetasta ja Majatalosta!
Tervetuloa hakemaan meiltä tällainen ensi vuoden 2024
kalenterikortti vaikka jääkaapin oveesi.

On sinulla ollut meille aikaa antaa,
olemme saaneet hymyjä,
jotka nostaa, kantaa.
Nyt lausumme sulle kiitoksen,
sie vieraamme kallis kultainen. 


Meiän kuulumisiamme

Majatalossa on jälleen vuosi vierähtänyt tosi nopsakkaa. Viime joulun vietimme oikein mukavan kokoisen vierasjoukkion kera ja tänä vuonna näyttää yhtä mukavalle. Alkuvuodesta meillä oli paljon englantilaispariskuntia sekä mm. saksalaisia ja ranskalaisia Lapin eksotiikan ja revontulten kokijoita.
Kevään aloittaa aina perinteisesti rippistiitiäis=rippikouluporukka etelä-Suomesta viikolla 9 ja sen jälkeen saimme taas nauttia lähinnä tuttujen, mutta myös uusien, hiihtäjien vierailuista. Kevätsesongin lopuksi oli pilkkiviikkokilpailijoita sekä puolustusvoimien väkeä suunnittelemassa tulevan alkukevään suurta sotilasharjoitusta.

Korona, ja kaikkien kulujen nousu myös, on opettanut meille sen, että välillä on aivan ok pitää Majataloa kiinni, levätä ja latailla akkuja kovasti vilkastuneiden ja pidentyneiden sesonkien välissä. Pidimmekin lomaa toukokuussa - Tuula lomaili lähinnä Hetassa ja vähän myös kotipaikkakunnallaan Ivalossa kun taas Tiina ja Petri seikkailivat haaveidensa mukaisesti siellä täällä ympäriinsä.
Tokihan mietiskelemme, että onkos kuitenkaan aivan ok, että Majatalo = kotimme laitetaan kiinni silloin tällöin kun on totuttu siihen, että Majatalon ovet ovat aina avoinna mutta olemme me kyllä leppoisasta elosta hiljaisina aikoina niin kovasti nauttineet, että sen itsellemme suomme jatkossakin ja harmittelematta. Touko-, loka- ja marraskuussa kun on niin todella vähän kysyntää, että mm. talon lämmittämisesta, aamiaisten laittamisesta ja kokoaikaisesta päivystyksestä on paljon enemmän huolta ja kuluja kuin tuloja ja kylällä on kaikkien onneksi muitakin majapaikkoja.
Monet vakivieraamme meitä usein kehottavatkin välillä lomailemaan, joten nyt olemma näin tehneet, ja nauttineet.

Kesäsesonginkin aloittaa perinteisesti rippistiitiäiset. Kesällä kolmen kuukauden ajan riittää hulinaa kun niin kotimaiset kuin monista maista olevat ulkolaiset piipahtavat meillä vain yhden yön. Silloin saa petejä petata ja huoneita siivota joka päivä, paljon. Meillä onkin se rikkaus, että kaikki sesongit ovat niin erityylisiä erilaisine asiakkaineen ja matkustuskäyttäytymisineen.
Rikkaus on myös hyvät (vaki)työntekijämme ja olipa meillä talvella ihastuttava Gisela-harjoittelijatar Saksasta pari kuukautta tutustumassa Lapin matkailuun.
Ruska-aikaan saimma taas nauttia luonnonvärien lisäksi monien tuttujen ryhmien ja yksittäisten ruskaretkeilyistä.

Tuula nauttii eniten rauhallisista aamuista ja leppoisasta elosta, lähinnä kotona Majatalossa. Tiina-mumpsin ja Petri-papsin elämää ilostuttavat matkustelun lisäksi valtavan paljon Hempsu & Himpsu, Petrin pienet tyttärentyttäret ja kasvoipa perheemme viime jouluaattona suloisella kummipojallakin.
Juurikin näistä asioista nautimma myös loka-marraskuussa. T&P kävivät  rakkaiden luona sekä Thaimaassa useamman viikon Tuulan nauttiessa täysin rinnoin ylhäisestä ihanasta yksinäisyydestä koti-Majatalossa.

Talvi-kevätsesonki alkoi joulukuun alkupuolella ja jatkunee vapun tienoille. Nyt majoittumassa on ollut lähinnä brittichartereiden vuoksi joulupukkeja, bussikuskeja sekä lentokoneiden miehistöä ja mekaanikkoja. Jouluksi tulee soppeli määrä joulunviettäjiä (vielä olisi muutamalle tilaa, jos äkkilähtö kiinnostaa). Vaikka 100-vuotisjuhlavuosi alkaakin heti vuoden vaihduttua, vaihdamme uuden vuoden perinteisesti rauhallisissa merkeissä, läheisten meillä vieraillessa.
Juhlavuoden avaamme sunnuntaina 7.1.2024  tarjoten suita makeaksi heille, jotka tahtovat käydä juhlavuoden kanssamme aloittamassa ja toivottavasti menneitä meille ja meidän kanssamme muistelemassa.
Koko vuoden 2024 aikana on jotain pientä ja toki isompaa juhlaakin on tiedossa, mutta niistä seuraavassa Kuulumiskirjeessä...
 


  Toivomme sinulle kaikkea hyvää,
mukavaa arkea ja
vieläkin mukavampia lomia!
Toivottavasti näemme
   100-vuotisjuhlavuotemme aikana!
 


 

 

Psssttt... Majatalon tonttujoukkio vinkkaa....

 Jouluruokaa ja joulumajoitusta on tarjolla nopeille innokkaille äkkilähtijöille

 Kevätviikoilla, etenki perinteisesti parhaimmalla viikolla 13, on vielä tilaa

 Su 7.1.2024 klo 15-18 sydämellisesti tervetuloa aloittamaan meiän 100-vuotisjuhlavuosi

 Sydämellisin jouluterveisin TosiLapista halausten kera,

♥ Majatalon Tiina Tuula ja Petri ♥Tule sieki meille kuvauttamaan itsesi tässä MajataloBoothissa! :)
Pyydä meiätki mukaan, niin otamma yhteiskuvan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tähän kommentit blogikirjoituksesta / terveiset Majatalon väelle. Kiitos!