tiistai 16. helmikuuta 2021

Majatalolle on aika löytää uusi sydän, Reetrikin mäelle hieno uudenlainen tulevaisuus

16.2.2021 Enontekiöllä


Uuden aika – Tiinan terveiset Hetan Majatalosta!

Olemme tehneet valtavan suuren päätöksen: Hetan Majatalolle on aika löytää uusi sydän, hotellille uusi omistaja, Reetrikin mäelle hieno uudenlainen tulevaisuus. Yhteisellä päätöksellä olemme päättäneet laittaa lähes sadan vuoden yritystoiminnan jälkeen Majatalomme myyntiin.

Majatalon superkolmikollamme eli Tuula-äidilläni, Petri-puolisollani ja minulla on tulevaisuudestamme yhteneväiset ajatukset, haaveet, toiveet. Päätös ei lopulta ollutkaan kovin vaikea vaan se tuntuu luonnolliselta jatkumolta meidän elämään.

Me seisomme vahvasti päätöksemme takana ja iloitsemme rohkeudestamme. Vielä monet itkut, kipuilut, luopumisentuskat ja rankat hetket varmasti koetaan siitä huolimatta. Olemme varmoja, että tämä päätös, jota on jo muutama vuosi mietitty, on meidän perheelle oikea.

Emme voi tietää, löytyykö Majatalolle hyvä ostaja vuodessa vai viidessä. Kauppoihin asti nautimme mielellämme Majatalo-elämästämme kuten tähänkin asti.

 

Kolme isoa syytä päätöksemme takana

Meillä on nyt todella hyvä olla Majatalossa kun meitä on me kolme; äiti/anoppi, tytär/vaimo, vävy/puoliso. Kaikki saavat tarvitsemaansa vapaa-aikaa ja reissuihinkin pääsee kun aina on yksi, joka voi huolehtia talosta.

Kun maailman paras äiti-anoppi voi hyvin, olemme myös me Petrin kanssa tyytyväisiä, kun meillä on silloin tällöin mahdollisuus lomailla. Valitettavasti etenkään pian 70-vuotias äitiliinini ei ole ikuisesti niin nuori kuin vielä nyt on.

Siinä ensimmäinen syy.


Jos meillä olisi lapsia, emme tällaista varmastikaan olisi edes miettineet

Neljä sukupolvea on saanut elää Majatalon mäellä hyvän, mielenkiintoisen ja antoisan elämän. Yrittäminen on jatkunut samassa suvussa, alenevassa polvessa, isältä pojalle ja viimeisimpänä tyttärelle eli minulle.

Majatalo oli itselleni turvallinen kasvuympäristö ja ihana paikka varttua. Juureni ovat vahvasti tällä paikalla. En valitettavasti voi tarjota vastaavaa kokemusta omille lapsilleni, koska jälkikasvua meille ei siunaantunut.

Me viihdymme Majatalossa hyvin ja varmasti pysyisimme täällä, jos meillä olisi Petrin kanssa perhe, jota kasvattaa. Suvun jatkuminen olisi maadoittanut meidät tälle Reetrikin mäelle. Elämä ei valitettavasti aina mene niinkuin toivoo tai suunnittelee.

Haluamme nähdä tämän uudenlaisena mahdollisuutena. Voimme olla vapaat viettämään aktiivista elämää kahdestaan.

Siinä toinen syy.


Elämäntapayrittäjänä on ollut hyvä olla ja elää

Perheemme on nauttinut elämäntapayrittäjyydestä monta vuosikymmentä. Maailma muuttuu koko ajan kovaa vauhtia ja bisnes on kaikessa mukana enenevässä määrin. Bisneksen teko ei kuitenkaan ole meidän kolmikon verissä eikä kenenkään meidän intohimo.

Meitä on sitonut Majataloon sen upea historia, ihanat vakivieraamme ja halu jatkaa edellisten sukupolvien elämäntyötä jopa hautaan saakka.

Ajat muuttuvat. Meidän aikamme on lähteä uuteen erilaiseen suuntaan.

Siinä kolmas syy.


Uutta kohti – tulevaisuudessa siintää leppoisammat päivät ja uudet seikkailut

Toivon todella, että ahkera äitiliinini saa ottaa loppuelämänsä rennommin, toteuttaa haaveitaan ja tehdä vapaasti ihan mitä vaan itse haluaa.

Minulla on levottomat jalat sekä halu nähdä maailmaa ja kokea uusia asioita. Petri on onnekseni mahtava puoliso, joka on kulkenut vierelläni Majatalossa mutta nyt tahtoo lähteä kanssani valloittamaan maailmaa – mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan.

Nautimme yhteisestä elämästämme valtavasti, nyt ja varmasti myös tulevaisuudessa.

Majatalo pysyy sydämissämme, Hetta tukikohtana. Luotamme siihen, että elämä kantaa ja vie oikeaan suuntaan.


Hotelli Hetan Majatalolla kaikki edellytykset vaikka maailmankuuluksi lomakohteeksi

Majatalossa, Hetassa, Enontekiöllä, TosiLapissa on aivan valtavasti potentiaalia. Yrityksellä on vakaa pohja ja hyvät edellytykset. Vaikka olemme toimineet elämäntapayrittäjinä, on Majatalolla siitä huolimatta myös ansainnut hyvin. Meidän perheemme ei ole tahtonut saada aikaan valtavaa kasvua tai menestystä vaikka siihen olisi ollutkin erinomaiset mahdollisuudet.

Ehkä jatkaja on innovaattori ja kasvuhakuinen. Tai ehkä jatkaa samalla tyylillä kuin me. Kumpikin, tai mitä vaan tuolta väliltä, olisi varmasti hyvä ja menestyksekäs suunta jatkaa tällä paikalla.

Toivomme, että tuleva hotellin / resortin pitäjä menestyy mahdollisimman hyvin ja saa tämän vanhan Reetrikin mäen kukoistamaan. Me olemme toki tarvittaessa tukena ja apuna. Toivotamme Majatalon mäelle sydämellisesti tervetulleeksi uuden yrittäjän, yrittäjäpariskunnan, yrittäjäperheen, bisneshenkilön, sijoittajan, tai kuka oletkaan.

Koronan tai kiireen takia emme myy alennusmyynnillä. Se on selvää. Päätöksiä teemme kuitenkin tarvittaessa hyvin nopeastikin. Nyt me jatkamme Majatalon toimintaa kuten aina ennenkin – täydestä sydämestämme – siihen saakka, kunnes löydämme sen oikean.

Laitetaan yhdessä puskaradio Majatalosta raikaamaan. Myytävänä on huikea paikka. Hyvä koti tai sijoituskohde.


Näkemisiin - vielä on aikaa tulla meidän perheen vieraaksemme

Olen erittäin kiitollinen ja onnellinen kaikesta tähänastisesta. On ollut hieno elämä tähän asti.

Tahtoisimme nähdä vielä ihan jokaisen vakivieraamme ja päästä kestimään mahdollisimman montaa Majatalon ystävää.

Tule vierailulle! Pitkäksi aikaa ja monta kertaa!Sydämellisin terveisin,

Tiina Vuontisjärvi
Majatalon Tiina, Hetan Majatalon neljäs polvi, elämäntapayrittäjä TosiLapista Hetasta* Kauneus & Terveys -lehdessä 3/21 (17.2.2021) on kirjoitettu minun elämästä parin aukeaman minunnäköiseni juttu 'Minun tarinani'.


* Spotifyn Pelkkänä Korvana -podcastin 21. jaksossa muistelen Majatalo-elämääni suurella rakkaudella – kuuntele ihmeessä.

 

 

 

Majatalon superkolmikko Tuula, Tiina ja Petri Haltin päällä toukokuussa 2020 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tähän kommentit blogikirjoituksesta / terveiset Majatalon väelle. Kiitos!